Suunnitteletko uuden asunnon hankintaa suoraan rakennuttajalta?

Käyn tässä artikkelissa läpi erilaisia mahdollisuuksia vaikuttaa uuden kodin sisustusratkaisuihin uutta asuntoa hankittaessa. Suunnittelumahdollisuuksien laajuuteen vaikuttaa, oletko ostamassa jo valmistunutta asuntoa vai vielä rakenteilla olevan asuntoa.

Valmiiseen asuntoon voit ennen muuttoa halutessasi vielä teettää muutoksia. Asunnon saa melko helposti asukkaan näköiseksi muuttamalla seinän värejä maalaamalla tai tapetoimalla. Jo asennettuja uusia lattiamateriaaleja tai seinälaattoja ei ole kustannussyistä järkevää enää tässä vaiheessa vaihtaa. Kalusteilla, valaisimilla, matoilla ja tekstiileillä voit tehdä uudesta asunnostasi omannäköisesi. 

Rakenteilla olevan asunnon sisustussuunnittelu

Jos uusi asunto on vasta rakenteilla ja ostat sen rakennuttajalta suunnittelu- tai rakennusvaiheessa, voit vaikuttaa vielä moneen asiaan. Muutoksia voi tehdä toiminnallisuuksiin, väliseiniin, oviaukkoihin ja säilytysratkaisuihin. Lisäksi asunnon ostaja voi valita rakennuttajan määrittelemästä valikoimasta asuntoonsa asennettavat materiaalit ja värit. Valintoja voi yleensä tehdä lisämaksusta myös valikoiman ulkopuolelta.

Rakennuttajan tavoitteena on saada asunnot jo suunnittelu- tai rakentamisvaiheessa kaupaksi mahdollisimman nopeasti siten, että kaikilla asunnoilla olisi uusi omistaja asuntojen valmistuessa. Yleensä rakennuttajat käyttävät rakenteilla olevien asuntojen suunnittelussa sisustussuunnittelijan palveluita.

Sisustussuunnittelijan palvelut ja rakenteilla olevien asuntojen suunnittelu

Sisustussuunnittelija suunnittelee kaluste- ja materiaalivalikoimat, joista asunnon ostaja voi valita oman makunsa mukaiset materiaali- ja värivaihtoehdot.  

  • Lattiamateriaalivaihtoehdot erikseen huonetiloihin ja kosteisiin tiloihin
  • seinien värityksen
  • katon materiaalin ja värityksen
  • laattavaihtoehdot kosteisiin tiloihin
  • saunan paneeleiden vaihtoehdot
  • vesikalusteiden, hanojen ja suihkujen vaihtoehdot
  • kaapistot ja säilytysratkaisut yhdessä kiintokalusteiden toimittajan kanssa
  • keittiötasojen ja välitilan materiaalivaihtoehdot

Sisustussuunnittelija valitsee yleensä materiaalivaihtoehdoiksi laadukkaat, kestävät ja ajanmukaiset materiaalit, jotka miellyttävät potentiaalisia asunnon ostajia.

Myös asunnon ostaja voi halutessaan hyödyntää sisustussuunnittelijan asiantuntemusta valitessaan uuteen kotiinsa materiaaleja ja tehdessään muita sisustusratkaisuja. Materiaali- ja värivalinnat muodostavat pohjan uuden kodin sisustukselle, jota täydentävät osaltaan kalusteet, valaisimet, matot ja muut tekstiilit. Suunnittelun lopputuloksena saadaan asukkaan näköinen, toimiva, viihtyisä koti, jossa on hyvä elää ja asua.

Mikäli nämä aiheet ovat itsellesi ajankohtaisia, otathan yhteyttä niin katsotaan miten voin olla avuksi!