Kaiken kiireen keskellä päätin pistäytyä Habitare-messuilla, jotka järjestettiin Helsingin messukeskuksessa parin välivuoden jälkeen. Matkustin aamujunalla Turusta Helsinkiin positiivisin odotuksin. Messuilla olisi saman katon alla kaikki keskeiset sisustus- ja rakennusalan toimijat. Tulossa olevat trendit ja värit olisivat siellä omaksuttavissa yhden katon alla.

Kokemuksia

Paikalla oli runsaasti näytteilleasettajia, mikä oli ilahduttavaa. Värejä ja tyylejä oli runsaasti esillä ja tietoa oli saatavilla kuuntelemalla esitelmiä ja paneelikeskusteluja erilaisista sisustamisen ja rakentamisen teemoista.

Mieleeni jäi japanilainen keramiikka-alan yritys Tokyo Saikai, joka oli päättänyt luopua täydellisyyden tavoittelusta tuotannossaan, vaan hyväksyi myös tuotteet, joissa oli pieniä virheitä lasituksessa, mikä tekee tuotteista uniikkeja. Lisäksi tuo sama yritys oli valinnut strategiakseen klassikkotuotteiden tavoittelun trendituotteiden tilalta.

Trendit ja värit

Sisustuksen, asumisen ja muotoilun megatrendejä luotaava Signals-trendinäyttely oli kokemisen arvoinen.

Vallalla vaikuttaisi tälläkin hetkellä olevan useita samanaikaisia trendejä. Väreissä on siirrytty tai ollaan siirtymässä hyvinkin värikkääseen sisustukseen. Omaan kotiin voi valita lempivärejä laajasta kirjosta värejä. Alla värikarttoja Signals-trendinäyttelystä.

Megatrendeinä Signals-trendinäyttelyssä olivat Magiaa, Aito ja merkityksellinen sekä Turva.

Maailmantilanne epidemioineen ja sotineen vaikuttaa kotien sisustukseen tällä hetkellä siten, että omasta kodista halutaan rakentaa turvapaikka, oma pesä, johon voi sulkeutua arvaamattomalta maailmalta. Etätyö haastaa kotien sisustusta ja tilantarvetta. Puun käyttö sisustuksessa on lisääntynyt ja käsityön ja taiteen arvostus kasvanut. Tiivistetysti: Kaikki on trendikästä, kaikkea voi yhdistellä omien mieltymysten mukaisesti.

Lounaspaikaksi messuhallissa valitsin italialaisen ravintolan ja siellä ruokalajiksi pinaattisen pasta-annoksen, joka osoittautui yhdeksi parhaista milloinkaan syömistäni pasta-annoksista. Nam.

Lounaan aikana ajattelin varata junalipun palatakseni iltapäivällä Turkuun, mutta havaitsin, että kaikki junat Turkuun oli loppuunmyyty. Päädyin menemään puoli viiden aikaan junaan ilman lippua ja ostamaan lipun suoraan konduktööriltä. Pääsin onnellisesti Turkuun ja sieltä autolla Naantaliin Luonnonmaan kotiin.

Messuilta tarttui tällä kertaa mukaan vain käyttöesineitä: kaksi paperikoria ja kankaisia servettejä. Ensi vuonna yritän varata aikaa enemmän Habitare-käynnille, koska havaitsin, että yksi päivä on liian vähän kaiken kiinnostavan haltuunottoon.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *