Tässä ennen ja jälkeen kuvia toteuttamastani olohuoneen sisustussuunnittelu -projektista. Kyseessä on 5-henkinen perhe, jolla on lemmikkinä koira. Lapsista nuorin on vauva/taapero.

Sisustussuunnittelulle koettiin olevan tarvetta, koska olohuoneen sohva oli perheen vanhempien mielestä liian suuri ja suunnitelmissa oli hankkia uusi, tilaan paremmin sopiva sohva. Samalla oli tarkoitus karsia yhdistetyn olohuone-keittiö-takkahuoneen kalusteita. Perheen piano haluttiin siirtää lastenhuoneesta olohuoneeseen. Tapetit haluttiin säilyttää toistaiseksi ennallaan.

Ennen-kuvat (julkaistu asiakkaan luvalla)

Perheen vauva oleilee ja leikkii olohuoneessa, joten tilaan tarvittiin väljyyttä. 

Jälkeen-kuvat (julkaistu asiakkaan luvalla)

Perhe päätyi hankkimaan sohvaryhmän, jonka materiaali kestää myös lemmikkikoiran hyppäämisen sohvalle.

Samaan aikaan hankittua sohvapöytää ei ole vielä otettu käyttöön, koska vauvalle halutaan varata riittävästi leikkitilaa olohuoneessa. Matoksi valikoitui kudotun näköinen kaunis vaalea villamatto. Sisustussuunnitelmaan sisältyvät tapetit, verhot, sisustustyynyt ja jalkalampun perhe on päättänyt hankkia myöhemmin.

Sohvan hankinta on yleensä kodin kalleimpia hankintoja. Väärä valinta voi tulla maksamaan paljon. Sisustussuunnittelijan mittakaavaan laatima irtokalustesuunnitelma on monessa tilanteessa oiva apu, jotta virhehankinnoilta vältytään. Sohvan on sovittava suunniteltuun tilaan kokonsa, värinsä ja materiaalinsa puolesta. Hyvä sisustussuunnittelija huomioi, että sen on ennen kaikkea oltava asukkaille mieleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *