Taas on vierähtänyt muutama kuukausi ja valmista on!

Nyt ollaan jo siinä tilanteessa, että uusi koti on valmis. Koska kotimme sijaitsee Naantalin asuntomessualueella, pääsemme kuitenkin muuttamaan vasta elokuun puolivälin jälkeen. Asuntomessut ovat avoinna kävijöille 15.7.-14.8.2022. Asuntoalue on todella ainutlaatuinen ja sellaisena näkemisen arvoinen. Luonnonmukainen saaristomaisema on rakentamisen edetessä onnistuttu hienosti säilyttämään.

Olen todella tyytyväinen kotimme rakentamisen laatuun ja sisustussuunnittelun lopputulokseen. Kodistamme tuli kaunis ja harmoninen kokonaisuus. Väreinä olen käyttänyt harmaa-beige-valkoinen-sininen yhdistelmää eri sävyissään. Mausteina puuta, kultaa, mustaa sekä maisematapetti itse ottamastani kuvasta Bengtskärin majakkasaaresta. Kotimme on persoonallinen, koska olen itse suunnitellut materiaalit ja värit, käyttämättä mitään valmiita yhdistelmiä tai muiden suunnittelijoiden ratkaisuja.

 

 

Viimeisimmät suunnittelun vaiheet

Verhojen suunnittelu oli suunnitteluprosessissa vaativa vaihe. Päädyin hankkimaan verhot verhokiskoineen sekä muut uusittavat tekstiilit Raision Eurokankaasta. Verhokiskot toimitettiin rakennustyömaalle jo hyvissä ajoin ja kiinnitimme ne kattoon yhdessä rakennuttajan kanssa. Loppusiivouksen jälkeen kiinnitin itse wave-verhot tykötarpeineen verhokiskoihin, mikä oli melko opettavainen toimenpide. Siihen kului kokonainen lauantai-päivä, mutta lopputulos on todella kaunis ja toimiva. Isot ikkunaseinät länteen ja etelään vaativat paljon verhosuunnittelulta ja materiaalivalinnoilta.

Kaikki kalustehankinnat on nyt tehty ja kalusteet on sijoitettu uuteen kotiimme. Päädyimme hankkimaan Unigold-parisängyn Iskusta ja kuivaavan AEG pesukoneen Verkkokauppa.comista. Design-jalkalampun hankin Stockmannin hulluilta päiviltä.  Myös lasitetun terassin kalusteet on hankittu ja rottinki-istuin kiikkuu omalla paikallaan. Testattukin on ja näköalat ovat juuri niin hyvät kuin haaveilin. Vielä tällä hetkellä näkymä on tosin rakenteilla oleva ranta-alue, mutta sekin valmistuu asuntomessujen alkuun mennessä.

Lämmin varastokin on jo valmis. Tarkoituksena on säilyttää varaston liukuovikaapissa kausiulkovaatteet ja kengät. Veneen pehmusteillekin olen suunnitellut oman säilytyspaikan liukuovikaapin päällä ja ylähyllyillä.

Kodin sisustussuunnittelu on kokonaisvaltaista puuhaa. Väri-, materiaali- ja kalustevalinnat vaativat pohdintaa ja ideointia, eikä se tapahdu ex-tempore tai käden käänteessä. On hyvä antaa riittävästi aikaa ajatuksen kypsyä ja omien mieltymysten vahvistua. Siten lopputuloksesta tulee juuri itselle ja omalle perheelle sopiva ja mukava paikka asua ja viihtyä. Jaon hyvä pitää mielessä, että käytettävissä on aina sisustussuunnittelijan tarjoama asiantuntija-apu johdattelemaan moninaisten valintojen viidakossa.