Uusi koti Luonnonmaalta

Pesän tyhjennyttyä pari vuotta sitten, päätimme myydä Paraisilla sijaitsevan tilavan kymmenen vuotta sitten rakentamamme omakotitalon. Edessä oli tavaroiden karsinta kotimme ylimääräiseksi jääneistä huoneista ja varasto-autotallista. Talon myyntiaika osoittautui melko pitkäksi, joten meille jäi hyvin aikaa tavaroiden läpikäynnille ja varaston tyhjentämiselle.

Talon mentyä kaupaksi, aloimme etsiä uutta kotia Naantalista, läheltä molempien työpaikkoja. Ajatuksena oli ostaa noin 100 neliön asunto yhdessä tasossa. Tilaa tuli olla riittävästi lastenlasten yöpymiselle sekä kotitoimistolle. Päädyimme ostamaan vasta suunnitteilla olevan paritalon puolikkaan Naantalin Luonnonmaalta. Muuttamaan pääsemme vasta Naantalin asuntomessujen jälkeen elokuussa 2022. Näin ollen keväällä 2021 edessä oli muutto väliaikaiseen asuntoon Naantaliin.

Päädyimme muuton yhteydessä luopumaan mm. kookkaista olohuoneen kulmasohvasta ja ruokailuhuoneen pöydästä tuoleineen. Uutta kotiamme silmällä pitäen hankimme väliaikaiseen asuntoon jatkettavan ruokapöydän tuoleineen. Sohvan päätimme hankkia vasta Luonnonmaan kotiimme, jotta se olisi mittasuhteiltaan mahdollisimman hyvä. Väliaikaisen asuntomme olohuoneeseen toimme vanhasta kodista kaksi paria nojatuoleja.

Koska ostimme asunnon jo rakennusprojektin suunnitteluvaiheessa, olemme päässeet vaikuttamaan uuden kotimme toiminnallisuuksiin. Teimme mm. pieniä muutoksia huonejärjestykseen, levensimme makuuhuoneen ja olohuoneen välistä liukuovea ja halusimme pesuhuoneeseen yhden suihkun tilalta kaksi suihkua.  

Rakennuttaja oli valmiiksi tehnyt perusvalinnat paritalojen asuntojen materiaaleille ja kiintokalusteille, jotka osoittautuivat asuntomessuista johtuen todella korkeatasoisiksi ja laadukkaiksi. Lattiamateriaaliksi oli valittu iso marmorikuvioinen laatta, jonka halusimme säilyttää ehdotetun mukaisena. Suunnittelin kuitenkin mm.

  • muutokset keittiön kaapistoratkaisuihin (aamiaiskaappi, yhdistelmäuuni jne.)
  • valitsin kaapinovien ja sokkelin värit, vetimet, keittiötasojen ja välitilan materiaalit
  • wc:n, pesuhuoneen ja kodinhoitotilan kiintokalusteiden muutokset ja ovien värit
  • altaat, hanat ja suihkut
  • pesuhuoneen ja saunan kattomateriaalin sekä saunan seinä- ja lauteiden materiaalit
  • vaatehuoneen kalusteratkaisujen muutokset
  • olohuoneen, makuuhuoneen, eteisen ja wc:n puutehosteseinät
  • liukuoven leveyden, korkeuden ja materiaalin
  • muutokset sähkösuunnitelmaan (himmennykset, riittävästi pistorasioita, seinävalaisinten paikat)

Luonnonmaalle valmistuvasta uudesta kodistamme on tarkoitus tulla loppuelämämme koti, joten haluamme suunnitella siitä omannäköisen, toimivan, harmonisen paikan asua ja elää. Koti on ihmisen hyvinvoinnin perusta, paikka jossa voi ladata akkuja ja viettää aikaa läheisten kanssa.

Jatkoa seuraa, kun rakennusprojektimme etenee 😊